Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Balkonon is érezd magad jól! Erkély berendezési ötletek.

erkely.jpg

Ahol nincs kert, tavasztól őszig az erkély veszi át ezt a funkciót, így előszeretettel varázsolunk egyedi hangulatot a rendelkezésükre álló balkonra, bármekkora legyen is. Különleges növények és dizájntárgyak következnek, amelyekkel feldobhatjuk a legkisebb társasházi erkélyt is.

Egy stílusos erkélytulajdonos természetesen nem elégszik meg a szokásos műanyag asztal-szék-nyugágy kombinációval, és a virágládába ültetett muskátlinál is többre vágyik. A terasz mediterrán vagy trópusi hangulatát leginkább a különböző méretű és színű, nem hétköznapi növényekkel érhetjük el. A bevásárlólista összeállításánál azonban gondoljunk arra is, hogy ezek a növények nulla, illetve mínusz 5 foknál hidegebb hőmérsékletet nem bírják a szabadban, ezért az év másik felében helyet kell találnunk nekik a lakásban.

Trópusi hangulat: A legnépszerűbbek a mediterrán növények és a pálmák, amelyek árfekvését a méret és a kor jelentősen megdobhatja, Leandert már 2000 forintért vehetünk, de létezik belőle 50 ezer forintos példány is, ugyanígy egy idősebb pálma is lehet félmillió forint.

A papagájvirág dizájnelemnek sem utolsó: A kúp formájú japán ernyőfenyő (Sciadopitys verticillata) igazi különlegesség, amikor nagyobb lesz, elrejti a teraszt a kíváncsi tekintetek elől. 50 centiméteres méretben az ára 32 970 forint. A 7490 forintba kerülő lilabogyó (Callilarpa bodinieri Profusion) dekoratív lila termése miatt mutat nagyon jól az erkélyen, a vesszőkaktusz (Rhipsalis pilocarpa) fajtáját meghazudtolva tavasztól őszig folyamatos öntözést igényel, így lusta erkélytulajdonosok maradjanak inkább a hagyományos kaktuszoknál.

Vízálló bútorok és hintaágy: Ha nagy a teraszunk, akár egy második nappalit is berendezhetünk itt ülőgarnitúrákkal, fotelekkel és különféle kiegészítőkkel. Az ideális kerti, illetve teraszra való bútor nemcsak stílusos és egyedi, hanem az időjárás viszontagságait is jól bírja. Egyre többen vásárolnak rattan hatású, polietilén modelleket, amelyeknek nem árt egy kis nyári zápor.

Dizájntárgyak és műpálma:Az apró részletek ugyanolyan fontosak lehetnek, mint a növények vagy a bútorok. A La Tenda textilszalonban dizájnos laternákat találtunk 15-29 ezer forintos árkategóriában, ugyanitt hatalmas, gömb és henger alakú gyertyákat is beszerezhetünk 14 500-24 900 forintért. Az olasz SIA márka üvegből és bambuszból készült vázái és gyertyatartói eleganciát varázsolnak az erkélyre.

A legkisebb erkélyre is rengeteget költhetünk, a prémium kategóriás bútorok és a különleges dísznövények azonban hosszú ideig gondoskodnak a különleges hangulatról. A terasz így nemcsak pótkert, hanem egy stílusos enteriőr is lehet, ahol szívesen töltjük a szabad estéket és a délutánokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Blood Coerce : Blood press plan

(AWeltEnulleymn, 2018.09.27 13:53)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre determination bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/jual-cialis-tadalafil-50mg/